Feestelijke regenboog taart.

Iets wat al heel lang om mijn dit-wil-ik-nog-heel-graag-maken lijstje stond was een rainbowcake. Een wat?! Een rainbowcake oftewel een regenboog taart! Een taart die er van buiten uitziet als elke willekeurige taart maar zodra je hem aansnijd komt er een prachtige regenboog aan kleuren te voorschijn. Toen ik begon was ik er niet helemaal zeker van dat het ook echt mooi zou worden, eerder had ik wel eens met kleurstoffen in gebak gewerkt maar meestal werden de kleuren dan een soort van “viezig”en zag het geheel er niet meer smakelijk uit. Toch heb ik afgelopen weekend de stoute schoenen aangetrokken, de potjes kleurstof uit de kast gehaald en aan de slag gegaan. Met dit als resultaat:

regenboog taart recept

En misschien is het een beetje stom om dit over je eigen werk te zeggen maar ik vind het geweldig! Stiekem ben ik van binnen nog een groot kind wat enorm gek is op vrolijke kleurtjes en glitter (dat laatste moet ik even bewaren voor een ander bakweekend) en welk gebak is nu kleurrijker dan dit?!

rainbow cake

Het maken is eenvoudig, het resultaat verassend en mooi. Je moet eens zien hoe mensen kijken als ze een simpele taart verwachten en ze bij het aansnijden een kleurexplosie aantreffen!

rainbow cake

Maar hoe maak je zoiets dan? Hier komt het recept.

Recept regenboog taart.

Cake:
280 gram suiker
240 gram bloem
16 gram bakpoeder
snufje zout
2 eieren
240 ml melk
80 gram boter
0,5 tl vanille essence

Botercreme:
450 gram poedersuiker
225 gram boter
40 ml melk
1,5 tl vanille essence

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een bakblik van 15 cm doorsnede in.
Meng de bloem, zout en bakpoeder en zet opzij.
Mix de boter samen met de suiker luchtig, voeg er één voor één de eieren en de vanille aan toe en blijf goed mixen.
Meng er nu om en om de melk en het bloemmengsel doorheen en mix tot net goed gemengd.
Verdeel het beslag nu over 7 schaaltjes en voeg aan elk schaaltje een andere kleur toe.
Giet nu één kleur beslag in het bakblik en bak in 10 min. gaar en herhaal dit met alle andere kleuren.
Laat alle taartlagen nu helemaal afkoelen.
Mix alle ingrediënten voor de botercrème goed door elkaar.
Smeer tussen elke taartlaag een dun laagje crème en stapel zo alle lagen als een regenboog op elkaar.
Smeer nu de hele taart af met de rest van de crème en versier eventueel met musketzaad.

2 thoughts on “Feestelijke regenboog taart.”

    1. Hoi Mona,

      Wat vervelend! Heb je wel de goede maat bakblik gebruikt? Door een te grote bakvorm te gebruiken kunnen de lagen te dun en te breekbaar worden.
      Sowieso zijn het redelijk dunne lagen waar je wat voorzichtig mee om moet gaan maar verder zou het goed moeten gaan.
      Het zou eventueel ook nog kunnen liggen aan hoe goed je het bakblik invet/met bakpapier bekleed. Doordat de lagen wat dunner zijn (voor het mooie regenboog effect) is het extra belangrijk dat de cake makkelijk uit het blik komt, misschien dat daar nog iets mis kan zijn gegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *