Aardbeienmousse taartje met witte chocolade.

Recept voor een aardbeienmousse taartje met witte chocolade ganache.

recept aardbeienmousse

Vandaag een recept van een taartje waar ik net iets te weinig geduld voor had. Hij smaakte heerlijk maar door mijn gebrek aan tijd (en geduld) is de uitvoering net wat minder als dat de bedoeling was, heb jij nu wel een klein beetje meer tijd dan ik dan krijg je hiermee een heel mooi en zeker een heel lekker taartje!

recept aardbeienmousse

Even over dat gebrek aan geduld… De chocolade ganache die over de taart gegoten is had iets verder afgekoeld moeten zijn voor ik deze over de taart goot. Doordat hij nu wat te warm (en dus te dun) was is de ganache iets te dun over de taart gelopen. Helaas had ik geen tijd (ik moest weg, met taart) maar als je de ganache dus net een beetje verder af laat koelen ziet het taartje er net wat mooier uit.

recept aardbeienmousse

Natuurlijk had ik dit recept een andere keer opnieuw kunnen maken zodat jullie alleen een “goede” versie van dit taartje zouden zien maar eigenlijk vind ik het wel prima dat jullie ook zien dat er bij mij wel eens niet helemaal perfect gaat en nogmaals, met een beetje meer tijd is dit taartje echt perfect!

Recept Aardbeienmousse taartje.

Ingrediƫnten:
1 groot pak lange vingers
375 gr. aardbeien (vers of diepvries)
375 ml. koude slagroom
150 gr. suiker
7 gelatine blaadjes
1,5 el. citroensap
100 gr. witte chocola
50 ml. slagroom op kamertemperatuur
Extra:
blender/staafmixer
bakblik van 15 cm doorsnede
vershoudfolie

Werkwijze:
Pureer de aardbeien samen met het citroensap in een blender of met een staafmixer.
Leg de gelatine blaadjes een paar minuten in een bakje met koud water.
Doe de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit (niet koken).
Knijp de gelatine uit en doe de blaadjes bij de warme aardbeienpuree.
Roer nu tot alle gelatine is opgelost en laat de puree daarna afkoelen tot het lauw aanvoelt.
Klop de koude slagroom met de suiker stijf en roer hier de aardbeienpuree doorheen.
Bekleed een bakblik met vershoudfolie en zet de lange vingers tegen de rand.
Giet de aardbeienmousse in het midden van het bakblik en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast zodat het op kan stijven.
Haal de mousse uit de koelkast en snij uitstekende stukken koek af.
Smelt de chocola samen met de overgebleven slagroom au bain marie tot het een egaal mengsel is en laat het weer een beetje afkoelen tot het stroperig is.
Kiep de taart om op een bord en giet het chocolade mengsel over de taart.
Eventueel kan je er nog een strooisel overheen doen.
Bewaar het taartje nu in de koelkast tot het tijd is om hem aan te snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *