De beste recepten van 2016!

recept appelrolletjes

Afgelopen donderdag konden jullie al een kleine persoonlijke terugblik op 2016 maar er is natuurlijk vooral veel gebakken op dit blog! Vandaag deel ik op de valreep nog even de 10 recepten die jullie het meest bekeken hebben!

mocca baileys taart

1. Mokka Baileys taart.
Deze zag ik wel al aankomen, met stip op nummer 1 de mokka baileys taart die behalve heel erg lekker ook nog eens erg mooi is om te zien! Door de drank niet geschikt voor kinderen maar volwassenen vinden hem extra lekker!

recept oreo taart

2. Oreo taart.
Ook deze is eigenlijk wel wat voor de hand liggend want wat kan er nu mis gaan met oreo’s en taart?! Een erg lekkere taart die bij iedereen in de smaak zal vallen!

recept bananenbrood

3. Bananenbrood.
Dit recept voor bananenbrood is ook een favoriet van jullie! Niet gek natuurlik als je bedenkt dat het niet alleen lekker is maar ook gezond en je dus heerlijk zonder schuld gevoel kan snoepen!

basis recept botercreme

4. Botercrème voor laagjestaart.
Dit recept voor botercrème is een echt basic recept maar wel een die je veel gebruikt. Je kan er mee variëren en er de mooiste en lekkerste taarten mee maken.

recept swiss meringue

5. Swiss meringue botercrème.
Net als het vorige recept is dit een echt basis recept maar waar je de botercrème voor laagjestaart zoals het al zegt vooral voor taarten zal gebruiken is deze crème meer geschikt om te gebruiken bij cupcakes. Hij kan natuurlijk ook gewoon in een taart gebruikt worden maar door de mooie glans geeft deze crème je cupcake net dat beetje extra.

banaan karamel dessert

6. Salted caramel dessert.
Dit dessert is zo lekker en eenvoudig te maken dat ie ook echt een plekje in deze lijst verdient heeft! Lekker stapelen met karamel, banaan andere lekkere dingen, als je dit nog nooit gemaakt heb moet je dat echt eens gaan doen!

recept appelrolletjes

7. Appelrolletjes.
Ken je deze nog? Ik plaatste het recept voor deze bladerdeeg rolletjes gevuld met appel al aan het begin van het jaar op het blog. Terwijl ik dit type bedenk ik me dat dit eigelijk ook wel heel lekker is naast alle oliebollen en appelbeignets!

bananenbrood recept

8. Makkelijk bananenbrood.
Voor de tweede keer bananenbrood in jullie favorieten afgelopen jaar! Dit recept lijkt veel op het “normale” recept maar dan een tikje makkelijker en sneller.

no bake chocoladetaart

9. No bake chocoladetaart.
Een post met een filmpje! Het was behoorlijk wat werk om het filmpje bij deze taart te maken en of jullie de video nu hebben gezien of het recept op de ouderwetse manier hebben gelezen, ik ben blij dat ie in dit lijstje staat (en niet geheel onbelangrijk; hij is zo lekker)!

recept bokkenpootjes ijstaart

10. Bokkenpootjes ijscake met karamel.
IJs, bokkenpootjes, karamel… ik hoef verder niet echt uit te leggen waarom dit recept in deze lijst staat denk ik. Gewoon een keer maken!

One thought on “De beste recepten van 2016!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *