Framboos chocolade taart

framboos chocoladetaart

Framboos chocolade taart, perfect bij een kop koffie maar ook heerlijk als nagerecht!

framboos chocoladetaart

Tijd voor een ander soort taart, geen lagen cake, niet de hoogte in maar gewoon een lekker stukje taart met een knapperige bodem, een fris laagje fruit en -natuurlijk- chocola. Met deze framboos chocolade taart is dat goed gelukt!

framboos chocolade taart

Wacht met het maken van deze taart niet tot een uur voor je gasten komen want hij moet even in de koelkast opstijven maar verder is deze taart ontzettend eenvoudig om te maken.

framboos chocolade taart

Recept Framboos-chocolade taart

Ingrediënten:
bodem
80 gr. licht bruine basterdsuiker
175 gr. bloem
50 gr. cacao
½ ei
snufje zout
160 gr. boter
vulling
150 gr (diepvries) frambozen
2 el. kristalsuiker
3 blaadjes gelatine
150 gr. melk chocolade
150 ml. slagroom
extra
taart of vlaaivorm van ca 24 cm.

Bereidingswijze:
bodem
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en mix dit tot je merkt dat het zwaar wordt voor de mixer.
Haal het deeg uit de kom en kneed dit met de hand verder tot een stevig deeg ontstaat.
Verpak het deeg in vershoudfolie en leg dit een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot een plak van 5-10 mm en verdeel dit over een taartvorm.
Leg een stuk bakpapier over het deeg en leg hier een blindbakvulling op (dit kunnen bijvoorbeeld gedroogde bonen zijn).
Bak de taart nu 20 min. met blindbak vulling, haal deze vulling en het vel bakpapier weg en bak het daarna nog eens 10 min.
vulling
Doe de frambozen samen met de suiker in een pan en pureer dit al roerend een beetje met een pollepel.
Laat de gelatine blaadjes een paar minuten in een kom koud water wellen en doe ze dan bij de warme frambozen, roer dit goed door tot de blaadjes helemaal zijn opgelost.
Giet de frambozensaus nu in de afgekoelde bodem en zet dit 30 min. in de koelkast.
Verwarm de chocola samen met de slagroom au bain marie tot alle chocola gesmolten is en je een egaal mengsel krijgt.
Haal de bodem uit de koelkast en giet het chocolademengsel over de frambozen.
Laat de taart nu minimaal een uur in de koelkast staan.
Eventueel kan je de taart verder decoreren met verse frambozen en poedersuiker.

framboos chocoladetaart

One thought on “Framboos chocolade taart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *