Bosvruchten cupcakes

bosvruchten cupcakes

bosvruchten cupcakes

Dit is er weer een in de categorie klinkt-beter-in-het-Engels. Wees eerlijk “black forrest cupcakes” klinkt toch een stuk beter als bosvruchten cupcakes *leest op verveelde toon*?!

Ik maak zelden 2 keer hetzelfde maar deze cupcakes waren zo lekker dat ik ze een week later nog een keer maakte! Soms worden cupcakes heel snel iets voor kinderen maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Ik weet zeker dat alle kinderen deze cupcakes lekker zullen vinden maar de ouders minstens net zo lekker!

bosvruchten cupcakes

Het luchtige chocolade cakeje is gevuld met bosvruchten, een heerlijke toef en een klein beetje chocola en een kers. Heerlijk!
Voor het gemak komt de vulling gewoon uit een blik want lekker en makkelijk zijn 2 dingen die prima samen gaan 😉 (en ik was een beetje lui).

Recept (12 black forrest cupcakes bosvruchten cupcakes).

Ingrediënten:
Cupcakes
140 gr. suiker
100 gr. bloem
20 gr. cacao
8 gr. bakpoeder
snufje zout
1 ei
¼ tl. vanille aroma
120 ml. melk
40 gr. boter
1/2 blik bosvruchten vlaaivulling
Topping
170 gr. boter
175 ml. melk
snufje zout
150 gr. suiker
25 gr. bloem
½ tl. vanille aroma
Extra:
12 kersen
stukje chocola

Bereidingswijze:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao in een kom en mix rustig door.
Voeg het ei en de boter toe en mix tot het zanderig is.
Voeg nu beetje bij beetje de melk en de vanille toe tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 12 cupcakebakjes en bak ze in 20 min. gaar.
Wacht tot de cupcakes helemaal zijn afgekoeld en snij er een rondje uit. vul dit op met vlaaivulling en leg het kapje weer terug op de cupcake.
Topping
Doe de bloem, melk, zout en vanille in een steelpannentje en verwarm rustig en al roerend tot het iets begint in te dikken.
Voeg de suiker toe en verwarm tot het kookt, laat het nog 1 minuut doorkoken en giet het dan door een zeef in een kom.
Dek af met vershoudfolie en laat volledig afkoelen.
Doe de boter bij het melkpapje en mix in ca. 5 minuten tot een luchtige en egale topping.
Spuit toeven op de cupcakes en rasp een klein beetje chocola over de toeven.
Maak de cupcakes af door er een kers op te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *