Aardbeien slof (maar dan anders)

recept aardbeienslof

Heerlijk frisse aardbeien slof (maar dan een beetje anders).

recept aardbeienslof  

Nog nooit maakte ik zo’n lekker koek-vlaai bodem! Hoe kan dat?! Ik ben echt gek op aardbeienvlaai met zo’n knapperige bodem en hoewel het echt niet fatsoenlijk te eten is (lees: zodra ik er een stuk af probeer te breken met een vork vliegt het altijd door de kamer) vind ik het echt zo ontzettend lekker dat ik vandaag een poging waagde!

recept aardbeienslof

Ik heb geen idee of ik dit wel een echte “slof” mag noemen want bij gebrek aan een goede vorm maakte ik dit gebak in een brownieblik waardoor het nu een aardige taart geworden is (geeft niets, meer is altijd beter)! De hoeveelheden in het recept zijn dan ook voor een “slof” ter grote van een brownieblik want het leek mij dat er meer mensen zijn met een brownie blik dan met een slofvorm!

recept aardbeienslof

Recept 1 aardbeienslof.

Ingredienten:
300 gr. aardbeien
190 gr. bloem
1,5 tl. bakpoeder
135 gr. boter
75 gr. witte basterdsuiker
60 gr. bruine basterdsuiker
1 eidooier
1/4 tl. zout
1x recept voor gele room
(brownieblik)

Bereidingswijze:
Doe de bloem, bakpoeder, boter, eidooier, zout, witte en bruine basterdsuiker in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat dit minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot ca 5mm dikte en bekleed hier een ingevette browniepan mee.
Bak de bodem in ca. 20 min. gaar.
Laat de bodem volledig afkoelen en giet er de gele room in.
Was de aardbeien en snij ze in plakjes.
Verdeel de plakjes over de gele room en klaar is een heerlijke aardbeienslof!

3 thoughts on “Aardbeien slof (maar dan anders)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *