Leeuwentaart (vanille-aardbei)

leeuwentaart

leeuwentaart

Ik ben geen fan van fondant, na even rond zoeken op dit blog kom je er ook al snel achter dat ik dit dan ook maar zelden gebruik. Je kan er de mooiste dingen mee maken maar toch gebruik ik het zo min mogelijk. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet van leuke gedecoreerde taarten hou en dat je ook een leuke taart kan maken met maar een ietsiepietsie fondant laat ik vandaag zien met deze leeuwentaart.

Zeg ik ons huis “leeuw” en Fayah begint te grommen (dan wel op een mega schattig raawr maniertje), mevrouw is gek op dieren en ook zeker op leeuwen, ik heb haar nog maar niet verteld dat ze eigenlijk best gevaarlijk zijn, dat komt later wel. Voor nu is het gewoon een leuk dier en van leuke dieren maak je nou eenmaal taart uitvoerigen. Of niet, ach nou ja ik in dit geval dus wel.

leeuwentaart

Beetje jammer dat toen ik deze taart weg wilde brengen de autodeur terugveerde en je raad het al… BAM in de taart (NEEE!) maar hoewel meneer leeuw een deukje opliep viel de schade verder gelukkig mee en bleef de taart wel op de standaard staan. Shit happens zullen we maar zeggen.

leeuwentaart
kaal leeuwtje…

Recept leeuwentaart (15 cm doorsnede, ca 12 stukken).

Ingrediënten:
280 gr. suiker
240 gr. bloem
16 gr. bakpoeder
snufje zout
2 eieren
240 ml. melk
80 gr. boter
½ tl. vanille aroma
1x swiss meringue botercrème
rode, gele en bruine kleurstof
aardbeienjam
klein stukje wit en bruin fondant
(spuitzakje met sterspuitmondje)

Bereidingswijze:
Cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de suiker, bloem, bakpoeder en zout.
Voeg de boter en de vanille toe en mix tot het zanderig wordt.
Voeg de eieren toe en beetje bij beetje de melk tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag in 3 delen en bak ieder deel in ca. 25 min. gaar.
Laat de cake volledig afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten.
Decoratie
Geef de botercrème met behulp van de kleurstoffen de basiskleur voor de taart.
Smeer tussen alle lagen cake een laagje jam en een laagje swiss meringue botercrème.
Smeer de hele taart nu in met een dun laagje botercrème zodat alle kruimels goed aan de taart plakken en zet de taart nu 15 min. in de koelkast.
Smeer nu een dikkere laag botercrème over de hele taart en smeer deze goed strak af.
Maak van het fondant wangen, ogen en een neus en leg deze op de taart.
Kleur de overgebleven botercrème nu iets donkerder en spuit hier manen mee op de taart.
Maak van de fondant snorharen en leg deze op de taart.

4 thoughts on “Leeuwentaart (vanille-aardbei)”

    1. Hallo Marieke,

      Het lijkt inderdaad klein maar doordat de taart hoog is kan je er toch veel stukken uit halen.
      Een taartje als deze snij ik meestal in ca.12 stukken.
      Mocht je de taart toch groter willen maken dan kan je in dit artikel lezen hoe je alles het beste om kan rekenen.

      Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *