Bak tag!

baking tag

Tijd voor een echt tag, je weet wel zo’n lijstje met vragen die rondgaat op het wereld wijde web en die je dan even in kan vullen. Leuk om zo een beetje meer van “mij” te laten zien in plaats van alleen maar recepten!

Wat bak je het liefst?
Cupcakes, Ze zijn (meestal) makkelijk te maken en er gaat niet al te veel tijd in zitten. Zo heb je binnen een uur de meest geweldige cupcakes incl. mooie toef en decoratie op tafel staan en met een taart is dat toch een stuk lastiger. Mijn favoriete cupcakes zijn deze Hi-hat cupcakes!

hi hat cupcakes

Volg je altijd een recept of doe je maar wat?
Meestal gebruik ik een recept als basis maar verander daar van alles aan, een ander smaakje, meer of minder bakpoeder, boter, olie of nou ja eigenlijk komt het er op neer dat na een tijdje het recept compleet veranderd is!

Siliconen of metalen bakvormen?
Zonder twijfel metaal. Hoewel siliconen vormen heel makkelijk kunnen zijn (zeker het schoonmaken) vind ik dat het niet op kan tegen de vormvaste metalen bakvormen. Bij siliconen vormen krijg ik het altijd voor elkaar dat ze scheef tussen het ovenrooster zakken en er een scheve taart/cake/cupcakes uitkomt.

Wat bak je liever, cake of koekjes?
Cake, veel koekjes moet je een tijd laten rusten en mevrouw ongeduld dat ik ben heb ik daar gewoon bijna nooit zin in.

Wanneer ben je begonnen met bakken?
Heel eerlijk; geen idee! Natuurlijk bakte ik als kind de bekende boerencake met mijn moeder maar wanneer nu de echte bakverslaving begonnen is weet ik niet precies. Volgens mij is het gewoon langzaam aan steeds meer geworden.

Vind je bakken echt leuk of is het iets wat je doet als je je verveeld? 
Ik vind het echt leuk (vast geen verassing). Ook al heb ik soms weinig tijd dan probeer ik er echt tijd voor te maken, het maakt mijn hoofd leeg en daarna heb ik nog wat lekkers over om te eten, goede deal toch!

Wat is je favoriete Hollandse gebak?
Bosche bollen! Maar dan wel van Jan de Groot uit Den Bosch. Ik heb geen idee wat ze daar anders doen met hun Bosche bollen maar ze zijn echt lekkerder dan alle andere die ik geproefd heb.

Ben je vindingrijk bij het bakken?
Ik denk het wel, ik probeer altijd weer iets nieuws te bedenken en bak zelden 2 keer hetzelfde (behalve de perfecte chocolade taart en deze brownies).

Weet je het verschil tussen bakpoeder en baksoda?
Ja! haha bij baksoda heb je zuur nodig om het te laten rijzen en bij bakpoeder niet (toch??)

Waarom hou je zo van bakken?
Het maakt mijn hoofd leeg, ik kan steeds weer wat nieuws bedenken en proberen, je houd er iets heerlijks aan over en iedereen wordt blij als je wat lekkers voor ze meeneemt, ik zie geen nadelen.

Hoe vaak bak je?
Dat verschild heel erg, ik maak natuurlijk alle recepten die je op dit blog ziet zelf maar sommige dingen moet ik een paar keer maken voor het helemaal goed is en andere dingen komen nooit op het blog omdat ze gewoon zwaar mislukt waren of omdat ik iets maakte wat er al op stond maar wij te lekker vinden of natuurlijk omdat het een recept van iemand anders of uit een kookboek is. Ik bak gemiddeld 2 tot 3 keer per week denk ik.

Gebak geven op krijgen?
Geven, absoluut. Hoewel ik zelf natuurlijk ook gek ben op gebak vind ik het veel leuker om te zien dat andere het gebak waar ik zo mijn best op heb gedaan leuk en lekker vinden.

Ik kwam deze tag tegen op een engelse site en heb deze vertaald en aangepast. Heb je nou ook een blog en wil je deze tag overnemen? Leuk! Ik zou het erg leuk vinden als je er dan even bij vermeld waar de tag vandaan komt.

One thought on “Bak tag!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *