witte chocola – mint cupcakes

recept witte chocola munt cupcakes

recept witte chocola munt cupcakes

Mint is een smaak die ik niet heel veel gebruik in de keuken maar dat wil niet zeggen dat het minder lekker is, toegegeven, je moet ervan houden maar als je van mint houdt ga je deze witte chocolade – mint cupcakes ook super lekker vinden!

recept witte chocola munt cupcakes

Ik ben niet voor de standaard mint-donkere chocola combinatie gegaan (die komt nog) maar voor een iets frissere combinatie met vanille cake en witte chocola. En behalve de smaak vind ik zo’n witte toef met een streepje rood er ook altijd super mooi uit zien, bedenk er sneeuw en warme chocolademelk bij en het plaatje is compleet.

recept witte chocola munt cupcakes

Recept witte chocolade – mint cupcakes (ca. 12 cupcakes)

Ingrediënten:
Cupcakes
120 gr. bloem
140 gr. suiker
40 gr. boter
120 ml. melk
8 gr. bakpoeder
snufje zout
1 ei
½ tl. vanille aroma
Toef
170 gr. zachte boter
180 ml. melk
snufje zout
150 gr. suiker
20 gr. bloem
½ tl. vanille aroma
75 gr. witte chocola
mint aroma
(rode kleurstof)

Bereiding:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix hier het ei en de boter doorheen.
Voeg de vanille toe.
Voeg beetje bij beetje de melk toe tot een egaal beslag ontstaat.
Schep het beslag in cupcakevormpjes en bak ze in ca. 20 min. gaar.
Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je de toef erop spuit.
Toef
Doe de melk samen met het zout en de vanille in een pannetje.
Zeef de bloem en doe deze bij de melk.
Breek de chocola in stukjes en voeg deze aan de melk toe.
Verwarm de melk op middelhoog vuur en blijf constant roeren tot het iets begint in te dikken.
Voeg de suiker toe en blijf goed roeren tot het gaat koken, blijf roeren en laat het nog een minuut doorkoken.
Giet het mengsel door een zeef in een kom en dek dit af met vershoudfolie.
Laat het mengsel volledig afkoelen en mix er daarna de boter doorheen tot een licht en luchtige crème ontstaat.
Verdeel de crème in 2 delen en voeg aan 1 deel een paar druppels mint aroma toe.
Trek nu met een kwastje een paar strepen rode kleurstof aan de binnenkant van een spuitzak.
Schep de crème voorzichtig in de zak en probeer ervoor te zorgen dan aan de ene kant crème met en aan de andere kant crème zonder mint zit zodat de smaken tegelijk uit de zak komen.
Spuit nu toeven op de cupcakes.

One thought on “witte chocola – mint cupcakes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *