Gingerbread cheesecake

recept gingerbread cheesecake

recept gingerbread cheesecake

Toen ik laatst bij de Starbucks was liep ik langs een vitrine vol met heerlijk uitziend wintergebak waaronder ook een gingerbread cheesecake.

Helaas zat ik al proppie vol en dus liet ik het maar voor wat het was alleen liet de cheesecake mij maar niet los en bedacht ik mijn versie van een gingerbread cheesecake. Of deze ook smaakt als die van Starbucks durf ik niet te zeggen want die heb ik nog niet geproefd maar lekker was mijn versie in ieder geval zeker!

recept gingerbread cheesecake

Voor de leuke gingerbread mannetjes gebruikte ik de helft van dit recept.

recept gingerbread cheesecake

Recept (cheesecake van 24 cm doorsnede).

Ingrediƫnten:
Bodem
275 gr. amandel speculaasjes
125 gr. boter
Vulling
700 gr. roomkaas
120 gr. fijne kristalsuiker
1 tl. vanille aroma
3 eieren
3 tl. gingerbread kruiden
Overig
Slagroom
14 gingerbreadmannetjes
springvorm van 24 cm doorsnede

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
Verkruimel de speculaasjes.
Smelt de boter en meng deze door de speculaaskruimels.
Doe het kruimelmengsel in de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm nu ca. 15 min. in de koelkast.
Klop de roomkaas met de vanille en de suiker los.
Voeg de eieren, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en gember toe en mix tot alles goed gemend is.
Giet de roommix op de speculaasbodem.
Pak de springvorm goed in met aluminiumfolie (alleen zijkanten en onderkant) en zet dit de springvorm in een bak of braadslee met water.
Zet de bak met springvorm ca. 45 min. in de oven tot de buitenranden van de cheesecake iets kleuren maar de binnenkant nog wiebelig is (dit komt goed met afkoelen).
Laat de cheesecake 4 uur maar liever een hele nacht in de koelkast afkoelen.
Spuit toeven slagroom langs de rand en steek in iedere toef een gingerbread mannetje.

3 thoughts on “Gingerbread cheesecake”

  1. Pingback: De lekkerste winterrecepten van SchepjeSuiker - Schepje Suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *