Dulce de leche

dulce de leche

dulce de leche

Vandaag deel ik weer een basisrecept met jullie, dit keer het recept voor dulce de leche.
Dulce de leche is heerlijke karamel die je in verschillende dingen kunt gebruiken, binnenkort komt er een taart op het blog waar je dit voor nodig hebt en dus deel ik het recept nu al met jullie (kan je het vast in voren maken)!

dulce de leche

Dulce de leche is ontzettend makkelijk te maken, je hebt er wat geduld bij nodig maar dat is dan ook alles.Tipje; de dulce de leche is ongeopend in de koelkast een paar weken houdbaar, je kan dus makkelijk een paar blikjes tegelijk maken.

dulce de leche

Recept (dulce de leche)

Ingrediƫnten:
1 blikje gezoete gecondenseerde melk

Bereiding:
Haal de wikkel van het blikje af en leg het blikje in een (oude) pan.
Giet water in de pan tot het blikje helemaal onder water staat.
Breng het water nu aan de kook en laat het 3 uur koken.
Voeg regelmatig water toe zodat het blikje niet droog komt te staan (anders kan het ontploffen).
Haal na 3 uur het blikje uit de pan en laat het volledig afkoelen.
Klaar is je dulce de leche!

10 thoughts on “Dulce de leche”

  1. hai,
    bedankt voor het recept vam Dulce de Leche.
    Mijn vraag is, hoe bewaar ik dat dan? uit het blikje en dan in de koeling bewaren?
    Alvast bedankt en de groetjes.
    Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *