Meringues

recept meringues

Vroeger maakte ik wel eens meringues, altijd lekker maar wel saai wit en aangezien ik heel enthousiast kan worden van vrolijk uitziende dingen maakte ik mijn meringues deze keer in mooie kleurtjes! Meteen een stuk leuker toch?!

recept meringues

De meringues maakte ik eigenlijn voor in een taart maar het leek me handiger om het recept van deze zoete hoopjes apart online te zetten en dus bij deze het recept van meringues (die natuurlijk ook heerlijk zijn om “los” te eten) en binnenkort het recept van de taart waar ik ze voor gemaakt heb.

recept meringues

Recept

Ingredienten:
5 eiwitten
320 gr. fijne kristalsuiker
(spuitmondje, spuitzak en kleurstof, bakpapier)

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf goed mixen.
Mix totdat je mooie pieken van het eiwit kan maken en je geen korreltjes meer voelt als je wat van het mengsel tussen je vinger wrijft.
Maak een spuitzak klaar en trek met een kwastje en de kleurstof een paar strepen aan de binnenkant van de zak.
Schep het eiwitmengsel erin.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit hier kleine toeven op (ca. 4cm).
Bak de meringues is 1,5 uur gaar.

One thought on “Meringues”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *